TV Stick X96 S met Air Remote Mouse

Gebruikt TV Stick S96S (Android 9)

De bewuste stick werd verleden jaar na de zomer door mij besteld, als combinatie pakket (Kijk hier).

Echter pas ontvangen nadat ik de camper al in de stalling had staan, met als gevolg dat ik hem nu pas kon proberen.

IN DE VERPAKKING:

TV Stick met aansluitingen voor:

  • USB
  • DC = voeding
  • IR = infrarood afstandsbediening
  • TF = slot voor sdcard
  • Aansluiting HDMI voor aansluiting TV

Voeding + kabel

Afstandsbediening + kabel met infraroodsensor + sticker om sensor aan de voorkant van tv te plakken.

HDMI verlengstuk

Verder kocht ik de Air Remote Mouse.

AANSLUITEN:

Ik gebruik de voeding niet, maar sluit de voedingskabel rechtstreeks aan op de USB poort van de TV.

Ook gebruik ik de afstandsbediening van de TV stick niet, maar de Air Remote Mouse, die werkt heel erg prettig (verschil met gewone muis, je hoeft hem niet over de tafel te schuiven) aansluiten door sensor van de mouse in de USB poort van de TV stick te steken.

Verlengstuk HDMI voor koppeling aan de tv, indien dit nodig is.

Dan is de stick klaar voor gebruik.

INSTALLEREN:

  1. Indien de beschikking over een goede WIFI verbinding: de TV stick bij instellingen instellen op het betreffende WIFI netwerk (bij een beveiligd netwerk eerst wachtwoord invullen).

 

  1. Indien er geen wifi netwerk beschikbaar is dan via de telefoon (4G) een persoonlijke hotspot instellen.  Als je dat op de telefoon hebt ingesteld is deze zichtbaar op de tv stick onder instellingen>netwek > je telefoon. Als die verbinding  wordt gemaakt, moet nog het wachtwoord dat op je telefoon zichtbaar is, bij persoonlijke hotspot worden ingevuld.

KIJKEN:

Als dit allemaal goed is geïnstalleerd heb je nu de beschikking over o.a. de Google Play Store

Heb je b.v. thuis Ziggo dan zou je de Ziggo Go app kunnen installeren en kan je via die app tv kijken. Het zelfde zal vermoedelijk zo zijn bij KPN, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Ook is de Netflix app al voor geïnstalleerd. Nu kan je films en series downloaden (wel eerst een sdcard in de tv stick plaatsen. ik heb een  64 GB gekocht bij Action). Nu heb ik nog even gekeken op Netflix en het schijnt inderdaad, zoals iemand al opmerkte, zo te zijn dat gedownloade films maar een bepaalde tijd te bekijken zijn, er wordt niet precies aangegeven hoeveel dagen of zo.

ERVARINGEN:

Wij hebben op locatie, zonder wifi verbinding, via de telefoon ingesteld als hotspot.

Eerst nieuws RTL, nieuws NOS gekeken . Vervolgens een film gekeken (online) op Netflix en toen nog naar Beau op RTL. Kort gezegd we hebben de hele avond tv gekeken, iets wat we normaal niet doen, want we lezen graag op de E-readers en kijken dan af en toe naar het  nieuws. In Nederland hebben we onbeperkt  data gebruik van Vodafone dus daar kunnen we gewoon kijken. In het buitenland is dat anders, daar is het data gebruik beperkt toto 25 GB. Ik nog niet naar een gedownloade netflix kunnen kijken.

Al met al gaf de telefoon een verbruik aan van 4 GB.

OPMERKINGEN:

Nu is het wel zo dat wij b.v. verleden jaar 6 weken door Duitsland reden en daar hebben we langere tijd helemaal geen 3G of wat voor verbinding gehad. Helemaal niets konden we, dus ook niet bellen. Wat dat betreft zijn we in Nederland wel verwend.

(klik op foto voor ondertiteling)

 

Permanent link to this article: https://www.camperphoto.nl/tv-stick-x96-s-met-air-remote-mouse/