Return to Diversen

Mini Bieb 2020

Sinds april van dit jaar hebben wij een Mini Bieb voor de deur staan, bestaande uit een eikenhouten nachtkastje met een verhoging.
Op zich werd daar veel gebruik van gemaakt en op onze campervakantie door Duitsland kwamen we een oude Duitse telefooncel tegen die was ingericht als mini bieb.
Dat leek ons wel wat, maar hoe kom je daar aan. Na dagen lang rondsurfen op het internet hebben we er uiteindelijk een gevonden bij een sloperij in Breda. Een echte Duitse telefonzelle Gelb, zoals de Duitser zeggen.
De koop was snel gesloten en wij hebben hem opgehaald met een geleende bestelbus, waar hij maar net in paste. Het gewicht viel zwaar tegen, ruim 350 kg.
Thuis gekomen heb ik hem helemaal schoongemaakt, want hij was verschrikkelijke vies. In de telefooncel zit wonderlijk genoeg een Nederlandse telefoon en wat ook ongelofelijk was, dat het licht direct brandde, terwijl hij jaren bij het slopersbedrijf heeft gestaan.
In de Mini Bieb kunnen mensen boeken meenemen, ruilen of plaatsen. We hebben boeken voor volwassenen (w.o. veel thrillers) en voor kinderen (alle leeftijden)

Hart van Nijverdal

  Foto: camperphoto.nl

Heeft u deze mini bieb al ontdekt?

vr 30 okt 2020, 18:00 

NIJVERDAL – De Kruidenwijk had al een mini bieb, maar het eikenhouten nachtkastje voor de deur is vervangen door een geel exemplaar, dat gemaakt is van een Duitse telefooncel.

Dat Jelle en Marga Hofstee een ware passie hebben voor de mini bieb, blijkt wel uit hoeveel tijd en energie ze erin hebben gestoken. Ze zagen tijdens een campervakantie in Duitsland een telefooncel, die was ingericht als mini bieb en besloten dat zij dat ook wilden. Dagenlang hebben ze op internet gesurfd om uiteindelijk eentje te vinden bij een sloperij in Breda.

Zware klus
Met een geleende bestelbus werd de telefooncel in Breda opgehaald. Het gewicht, ruim 350 kg, viel zwaar tegen. Met wat hulp van enkele handige buren werd de telefooncel omgetoverd tot de mooie mini bieb die aan de Kamille 1 staat. Zelfs wanneer het donker is, kunt u door de verlichting zien welke boeken u kunt lenen. Het resultaat mag er zeker zijn.

Voor iedereen
De mini bieb is er voor iedereen. Er kunnen boeken meegenomen, geruild of achtergelaten worden. Zo ontstaat een ware mengelmoes van genres en is er voor alle leeftijdscategorieën wel iets te vinden. En omdat iedereen boeken kan achterlaten of ruilen is de collectie elke keer weer anders. Een bezoekje brengen aan de bieb als u iets te lezen zoekt, is dus zeker de moeite waard.

Hart van Nijverdal

03-04-2021

Begin april 2021 stonden we weer in Hart van Nijverdal, nu samen met de andere MiniBieb’s in Nijverdal.

Klik HIER om te kijken.

 

 

Permanent link to this article: https://www.camperphoto.nl/diversen/23882-2/

Mini Bieb in de weekendbijlage Vrij van de Telegraaf op 13-03-2021.

Klussen kan op vele manieren. Van modelbouw of kunstobject tot complete verbouwingen! Deze week een kijkje bij Jelle Hofstee uit Nijverdal die een oude Duitse telefooncel tot minibibliotheek omtoverde. Toen Jelle Hofstee en zijn vrouw Marga vorig jaar hun eerste minibibliotheek in hun voortuin in Nijverdal zetten, hadden ze niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. …