Return to Diversen

Mini Bieb 2020

Sinds april van dit jaar hebben wij een voor de deur staan, bestaande uit een eikenhouten nachtkastje met een verhoging.
Op zich werd daar veel gebruik van gemaakt en op onze campervakantie door Duitsland kwamen we een oude Duitse telefooncel tegen die was ingericht als mini bieb.
Dat leek ons wel wat, maar hoe kom je daar aan. Na dagen lang rondsurfen op het internet hebben we er uiteindelijk een gevonden bij een sloperij in Breda. Een echte Duitse telefonzelle Gelb, zoals de Duitser zeggen.
De koop was snel gesloten en wij hebben hem opgehaald met een geleende bestelbus, waar hij maar net in paste. Het gewicht viel zwaar tegen, ruim 350 kg.
Thuis gekomen heb ik hem helemaal schoongemaakt, want hij was verschrikkelijke vies. In de telefooncel zit wonderlijk genoeg een Nederlandse telefoon en wat ook ongelofelijk was, dat het licht direct brandde, terwijl hij jaren bij het slopersbedrijf heeft gestaan.
In de Mini Bieb kunnen mensen boeken meenemen, ruilen of plaatsen. We hebben boeken voor volwassenen (w.o. veel thrillers) en voor kinderen (alle leeftijden)

 

Permanent link to this article: https://www.camperphoto.nl/diversen/23882-2/