Return to Tips & Trucs

Papieren kentekenbewijs omwisselen

kentekencard

U kunt uw papieren kentekenbewijs online omwisselen voor een kentekenbewijs op creditcardformaat (ook wel kentekencard genoemd). Dit is echter niet verplicht. Uw papieren kentekenbewijs is een geldig Nederlands kentekenbewijs.

Hoe kan ik mijn papieren kentekenbewijs omwisselen?

Het omwisselen van een papieren kentekenbewijs voor een kentekencard gaat als volgt:

  • Klik op de link onderaan de pagina om naar deze dienst te gaan.
  • U vult de gevraagde gegevens in.
  • U betaalt de kosten via iDEAL.

U ontvangt van de RDW een e-mail met de aanvraaggegevens. In de mail staat een link, waarmee u de status van uw aanvraag kunt inzien.

Binnen 14 dagen de kentekencard in de bus

De RDW stuurt binnen 10 werkdagen een kentekencard met hetzelfde kenteken naar het adres dat bij het kenteken geregistreerd staat.

U krijgt de bijbehorende tenaamstellingscode een werkdag later dan de kentekencard . De tenaamstellingscode is een code die u nodig heeft bij bijvoorbeeld verkoop van het voertuig. De code bestaat uit 9 cijfers. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed en apart van het kentekenbewijs te bewaren. U kunt deze dienst niet gebruiken als er al eerder een kentekencard voor het voertuig is afgegeven

Binnenkort op vakantie?

Gaat u binnenkort met uw auto op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat u het kentekenbewijs op tijd omwisselt, of regel de omwisseling na uw vakantie. U loopt anders de kans dat u met een ongeldig kentekenbewijs op uw vakantieadres zit.  De tenaamstellingscode hoeft u niet mee te nemen naar het buitenland. Berg deze goed op.

Belangrijk

In de periode tussen aanmaken en ontvangen van de kentekencard hoeft u uw kentekenbewijs niet te tonen (maximaal 14 dagen). Het is in die periode niet mogelijk om het voertuig over te laten schrijven, te schorsen of uit te voeren. Dat kunt u pas regelen zodra u de kentekencard en de tenaamstellingscode heeft ontvangen.

Kosten

Papieren kentekenbewijs omwisselen € 9,70

Permanent link to this article: https://www.camperphoto.nl/campermenu/tips-trucs-3/papieren-kentekenbewijs-omwisselen/