Return to Adria Twin Supreme 640 SLB

Adria Twin Supreme 640 SLB Black

Half april 2020,  onze nieuwe buscamper opgehaald bij Averesch Campers Adria Center in Rijssen. Weer een Adria maar nu een buscamper, Adria Twin 640 Supreme SLX ,  kleur zwart metallic. Model 2020 met de nieuwe Euro 6 t-Temp met Ad-Blue, 160pk motor en de heel nieuwe 9 traps automaat. Ook heeft deze motor weer veel verbeteringen ondergaan. We hebben deze buscamper laten voorzien van een trekhaak voor een fietsendrager en  zonnepaneel 160watt en lithiumaccu 125 Amp.

Waarom is de onze keus nu op een buscamper gevallen.

We waren afgelopen jaar in Zuid Italië en Sicilië. Daar hebben we ons min of meer verschillende keren vast gereden in de kleine dorpen met de smalle straatjes. Ook al omdat die Italianen hun auto’s kris kras overal  parkeren, ook op de meest ongewenste plaatsen zoals bochten. 

Deze buscamper is ruim 25 cm smaller over de gehele lengte en dat scheelt nogal wat. Het zal even wennen zijn, want we moeten heel wat comfort inleveren. Onze vorige camper was een half integraal, meter langer en 2.3 mtr. breed. Die had een aparte douche en toiletruimte. Ook konden we het achtergedeelte afsluiten middels een deur. Daardoor konden in het voor gedeelte de gordijnen al open als een van ons achter nog lag te slapen of nog bezig was.

In het verleden hebben we al vaker naar een buscamper gekeken. Maar toen had je nog boven de bestuurderscabine een bergruimte, waar je flink je hoofd tegen kon stootten. In de Supreme zien we nu boven de cabine een groot dakraam  (Sky-roof) met aansluitend het Heki-dakluik. En dat zorgt er ook voor dat je veel gemakkelijker vanuit de woonruimte op de bestuurders- en bijrijdersstoel kunt plaatsnemen. Een primeur voor Adria, want z’n groot dakraam zat tot nu niet in een buscamper. Het wegnemen van de B-stijl was hiervoor nodig. Dat is langdurig door Adria getest en bleek geen enkel probleem te zijn. De bovenkastjes lopen helemaal door tot vooraan en doen erg ruimtelijk aan.

 Dit voorjaar wilden we naar Ierland en daar hebben ze smalle wegen met vaak ook nog heggen of muren langs de kanten van de weg. Daar komt een smallere buscamper dus zeker van pas. Van de zomer zouden we waarschijnlijk naar Zuid Noorwegen, de bergen in en ook daar vindt je vaak smalle en bochtige wegen wat met een buscamper ook makkelijker te rijden is. Echter gezien de huidige situatie komt daar niets van terecht, jammer maar het is niet anders.

 

Permanent link to this article: https://www.camperphoto.nl/campermenu/campers/adria-twin-supreme-640-slb/adria-supreme-640-slb-black/